Barion Pixel

Flashmob az önkéntességért

A Bátor Tábor már tizenöt éve hisz abban, hogy segíteni jó, és szeretné, ha minél többekhez eljutna a segítségnyújtás és az önkénteskedés öröme. Ezért százötven önkéntesükkel megfagyasztották egy percre Budapest központját a világnap alkalmából.

Ez volt az év legnagyobb és legjótékonyabb #mannequinchallange-e, hiszen minden megfagyott pozíció a segítségnyújtás valamilyen formáját szimbolizálta. A flashmobból persze a közös tánc sem hiányozhatott.

A Bátor Tábor Alapítvány az önkénteseit ünnepelte ezen a napon és az akcióval arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy segíteni bárki képes, mindenki megtalálhatja a módját az önkéntességnek.

Segíthet akár a saját mikrokörnyezetében, a szomszéd néninek, egy hajléktalannak, vagy egy babakocsis anyukának a buszon. Aki pedig komolyabban is kipróbálná magát, az december 19-től jelentkezhet önkéntesnek a Bátor Tábor daganatos és krónikusan beteg gyerekeket fogadó nyári táboraiba. A kiválasztott segítők képzésen vesznek részt, hogy aztán az élményterápia módszerével segíthessenek a táborozóknak megküzdeni a betegségükkel. Szinte bármiben lehetsz jó, itt biztosan találsz magadnak egy testhez álló szerepet. Idén a szervezet kiemelten keres lovas, fotós, evezős, íjász, egészségügyi önkénteseket, valamint nemzetközi turnusaikba lengyel, cseh és szlovák nyelven beszélő tolmácsokat.

Az elmúlt 15 évben már több mint 6000 fő segítette önzetlenül az alapítvány munkáját.