Barion Pixel

Sztárok kalapács alatt az év jótékonysági pop-art árverésén

A hazai könnyűzene krémje, köztük Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a Kiscsillag, valamint festőművészek, műgyűjtők gyűltek össze november 8-án az Akvárium Klubban Weiler Péter és a Kieselbach Galéria közös Behind The Clouds jótékonysági árverésen. Az est bevétele a Bátor Tábor élményterápiás programjainak megvalósulását támogatja.

Pop-art a nappalidba, hogy súlyosan beteg gyerekek gyógyulását támogasd. Ez lehetett volna a Behind The Clouds pólókampány záróeseményének mottója, ahol Weiler Péter 15 híres magyar zenész legyőzött félelmét ábrázoló festménye került kalapács alá. Az Akvárium Klub kisterme csordulásig telt érdeklődőkkel – rajongókkal, műgyűjtőkkel, sztárokkal – akiket a művészet és a jótékonykodás hozott össze egy fantasztikus hangulatú estére.

A 15 grafika eredeti nyomata együtt tegnap, egyetlen nap erejéig volt látható a budapesti szórakozóhelyen. Az aukció előtt rajongók szelfiztek a képekkel, pólót vásároltak, dedikáltattak a jelenlévő zenészekkel: Rúzsa Magdival, Ganxsta Zoleeval, a Kiscsillaggal, a Halott Pénz, az Irie Maffia, a Quimby tagjaival, Bocskor Bíborkával, az Ivan& The Parazollal és Zságer Balázzsal, aki az est jó hangulatáért is felelt a DJ pult mögött.

A kiállítótérben történt ismerkedés, közös lazulás után a jótékonysági árverés következett. Az aukció házigazdája és vezetője Winkler Nóra volt, aki már több éve segíti az alapítvány munkáját. A teremben a licitálók mellett helyet foglaltak a jelenlévő zenészek, akik maguk is végigizgulták az őket ábrázoló kép elárverezését. Legnagyobb örömmel Rúzsa Magdi állhatott fel a székéről, aki a legmagasabb, bruttó 1.2 millió forintos leütési árral büszkélkedhet. Az est teljes bevétele 9 195 000 forint; Weiler Péter, aki nemcsak alkotóként, hanem szervezőként is részt vett a több mint féléves projektben, a képek nettó leütési árának 80%-át a Bátor Tábornak ajánlotta.

Életem egyik legszebb estéje volt ez. Rengeteg ember kemény munkájaként jött létre a projekt, és ez a nap is. A munka minden percét élveztem a fotózásoktól elkezdve az alkotáson át a fesztiválokon való árusításig. Azt gondolom, a Bátor Tábor az ország egyik legprofesszionálisabb civil szervezeteként működik, munkatársai szívvel-lélekkel dolgoznak nemcsak a súlyos beteg gyerekekért, hanem egy ilyen projekt sikeréért is.” – Weiler Péter, a Behind The Clouds projekt művészeti vezetője

A Behind The Clouds kampány egyik erőssége, hogy olyan rétegeket szólított jótékonykodásra, akik eddig nem gondolkodtak rajta: rajongókat, akik már egy póló megvételével segíthettek; és fiatal zenekedvelőket, akik még nem gyűjtők, de azzá válhatnak. Egy teljesen új adományszervezési akció elindításában mindig rengeteg rizikó van, de így az est után elmondhatom, örülök, hogy egy évvel ezelőtt belevágtunk.” – Tóth Kata, a Bátor Tábor Alapítvány fejlesztési igazgatója