A Bátrakat egy különleges könyv megvásárlásával támogathatod

A Bátrakat egy különleges könyv megvásárlásával támogathatod

A Kieselbach Galéria jóvoltából Molnos Péter Elveszett örökség – Magyar műgyűjtők a 20. században című könyvének eladásából befolyó teljes bevétel a Bátor Tábor működését segíti.

A Kieselbach Galéria és a Bátor Tábor régóta működik együtt, több olyan sikeres és példaértékű projekt van a hátunk mögött, amelyből nagyon sokat nyert mind a művészvilág, mind a nálunk táborozó gyerekek.

A 20. századi magyar műgyűjtés legnagyobb alakjairól szóló könyv a Monarchia utolsó két évtizedének aranykorát idézi meg: azokat a kollekciókat, amelyekben még a magyar remekművek mellett többek között Rembrandt, El Greco, Monet, Cézanne és Van Gogh kiemelkedő festményei jelezték a kifinomult ízlés és a kivételes gazdagság inspiráló találkozását. Gróf Andrássy Gyula, báró Kohner Adolf, Nemes Marcell, báró Herzog Mór Lipót és báró Hatvany Ferenc sorsa és kollekcióik története túlmutat nem csupán a szűken értelmezett művészettörténeten, de e gyűjtemények megszületésének két évtizedén is. Molnos Péter írásai – közel 650 reprodukció segítségével – e gyűjtemények történetén keresztül a 20. századi Magyarország sorsfordító eseményeit is megelevenítik.

 

A könyv 9900Ft-os áron elérhető, melyet a Bátor Tábor irodájában lehet megvásárolni és átvenni az alábbi címen:

Bátor Tábor-Ért Kft, Budapest 1135 Reitter F. u 46-48.

Tóth Eszter, E-mail: e.toth@batortabor.hu