Barion Pixel

Megnyitotta kapuit a Digitális Bátor Tábor

Április óta szervezünk online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak, május óta pedig bárki jelentkezhet az online programokra. Eközben felépült a a Digitális Bátor Tábor: elindítottuk online tudástárunkat, ahol számos játékot, a módszertanunk alapjait, hasznos tippeket is elérhetővé tettünk - mindenkinek.

„Ha a Bátrak nem tudnak eljönni a táborba, a tábor megy el a Bátrakhoz” – ezt tűzte zászlajára az alapítvány a tavaszi vírushelyzetben. Évente most már közel 3000 súlyosan beteg gyereknek és családtagjainak nyújtunk élményterápiás programokat táborhelyünkön és a kórházakban. Ahogy világossá vált, hogy idén tavasszal és nyáron nem találkozhatunk személyesen a táborozóikkal, online programok fejlesztésébe kezdtünk.

„Április óta közel 600 résztvevője volt itthon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban az online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, de most egy újabb pillérrel bővülünk. 19 év tapasztalatunk van a mentális egészségmegőrzés területén, úgy gondoljuk, ez a tudás most sokaknak hasznos lehet. Elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár szülőknek, akár pedagógusoknak. Az oldal folyamatosan frissülni fog újabb és újabb tartalmakkal” – mondta el Vargyas-Tóth Julianna, a Bátor Tábor programfejlesztési tanácsadója.

Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők. Emellett itt lehet jelentkezni az egész nyáron át tartó online interaktív játékokra is, amelyeknél bár a kapcsolattartás online, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban, kertjükben vagy akár nyaralás alatt.

A Bátor Tábor hagyományos, valamint online programjai nem valósulhatnának meg az alapítvány önkéntesei, valamint vállalati és magánadományozóinak segítsége nélkül. A Digitális Bátor Tábor honlapjának elkészültéhez és működtetéséhez nagyban hozzájárult a Boston Scientific Foundation Europe és a Vienna Insurance Group támogatása, illetve külön köszönet illeti meg az IBM csapatát, akik nélkülözhetetlen szakmai támogatást nyújtottak az induláshoz.