Rólunk

« Rólunk A Csapat »

Itt vagyunk

Hogy milyen a Bátor Tábor? Hogy képzeld el, ha még sosem jártál ott? Képzelj el egy eldugott csodavilágot, amit minden irányból erdők, mezők vesznek körül. A hatvani úttörőtábor épületeit 2007-ben újragondoltuk. A tervezéskor figyeltünk arra, hogy az épületek megfeleljenek a krónikus beteg gyerekek igényeinek, és az építkezés közben ne sérüljenek a táborhely adottságai. A Bátor Tábor így tudta megőrizni arborétum jellegét.

A táborhelyünk újjáépítése 2010-ben új lendületet kapott. Az újabb beruházás eredményeként 3 gyönyörű önkéntes-szállás épület készült el a régi kis faházak helyén. Az új házak a dániai VELUX Alapítványok támogatásával épültek fel.

A táborhely megközelíthetőségét térkép segíti.

9208A tábor szívében 7 db egyenként 14 fős házikó helyezkedik el köralakot formázva.

Az egyes gyerekházakban 2 db ötágyas és egy négyágyas szoba valamint egy társalgó előtér található.

Minden hálószobához külön fürdőszoba tartozik.

C_IMG_5673A Bátor Tábor központi épületében egy 160 fős étterem, tréningtermek, irodák és raktárak találhatók.

Az ebédlőt 3 irányból is üvegfal határolja, így csodálatos kilátás nyílik a tábor tavára és egyéb területeire.
A Bátor Tábor éttermében főzőkonyha működik, amiben a beteg gyerekek speciális étrendjének megfelelő ételek készülnek. Konyhánk bármilyen igényt ki tud elégíteni.

Orvosi_epuletA barátságos, mesés hangulatú, tarka virágokkal körülvett tábori „mini-kórházban” minden gyógyszer és eszköz rendelkezésre áll.

Két vizsgáló és négy pihenő szoba, gyógyszer szoba, raktár, akadálymentesített fürdőszoba biztosítják az egészségügyi csapat munkáját.

CimbiszállásokA gyerekszállások közelében 3 egyforma nagyságú, színes épület áll, amelyekben összesen 66 új férőhely található.

Minden épület hét szobás, és mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik. Az emeleti szobák 4 ágyasak, a földszinti kétágyas szobák akadálymentesítettek.

_-2Vadnyugati hangulatot idéző, fedett lovardánk egész évben, akár esőben akár hóban várja táborozóinkat egy felejthetetlen lovasprogramra. Ebben két szelíd lovunk, és képzett önkénteseink nyújtanak segítséget.

IMG_2759 (Medium)Magas- és alacsony-kötélpálya elemek egyaránt megtalálhatók a 15 db, 12 méter magas facölöpre épülő drótkötél-rendszeren. Az ország egyetlen olyan magaskötél-pályája ez, amelyet kerekes-székes emberek is biztonsággal használhatnak.

ijaszpalyaErdei íjászpályánkon a táborozók elsajátítják a nyilazás fortélyait, lőhetnek lufikra, sőt, megtapasztalhatják a csukott szemű szinkronlövést is.

IMG_6277Két házikó a tó partján, és egy kikötő. Igazi evezős bajnokok szállnak itt kenuba a legprofibb evezős cimborák segítségével.

rejtekerdo_hazikoRejtekerdő mélyén, egy kis házikóban… minden táborozót a természet szerelmesévé teszünk.