Táborok

« Táborkereső

GO! Tábor bárhol

GO! Tábor bárhol kórházi programunkkal a Bátor Tábor-os élményeket visszük el azokhoz, akik nem tudnak eljönni a hatvani táborunkba.

Programjaink ingyenesek, középpontjukban a kezelés alatt álló, éppen kórházban fekvő vagy kontrollra érkező gyermekek és velük lévő családtagjaik állnak. Havonta látogatjuk a

  • Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikát és a
  • Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályát.

Felismertük, hogy a tábor valódi esszenciáját bárhol megteremthetjük, csak tudnunk kell jól, hogy mi tesz egy élményt gyógyító élménnyé. Ezért kidolgoztuk az élményterápia ’mobilis’ módszerét, ami hasonló hatásokkal bír, mint a tábor, mégsem igényli annak közösségi és fizikai kereteit. A központban természetesen itt is a játék áll, de körbefonja egy olyan tudatos módszer, mely segítheti a beteg gyermeket egy pozitívabb, reménytelibb jövőkép kialakításában, önbizalma erősödésében és szociális készségeinek fejlődésében.

A program biztonságát és sikerét önkénteseink garantálják, ezért rengeteget fektetünk a képzésükbe, hogy minden egyes alkalommal maximális fizikai és érzelmi biztonságban lépjék át a kórházi szoba küszöbét, és tudatosan, érett érzelmi intelligenciájukra támaszkodva alkalmazzák az élményterápia módszerét.

Minden évben tartunk egy intenzív, 2 napos képzést, amire akkor jelentkezhetsz, ha már legalább egyszer voltál önkéntes a hatvani táborban. Erre azért van szükség, mert a kórházban alkalmazott élményterápia a táborban elsajátított tudásra, tapasztalatokra is épít.

A kórházakon kívül 3 partner alapítvánnyal ápolunk kapcsolatot, és minden évben fél-1 napos élményterápiás programot tartunk kis pártfogoltjaiknak. Kreatív és motiváló játékaink segítségével csempészünk örömet és jókedvet a gyerekek és családjuk életébe.