Táborok

« Táborkereső Digitális Bátor Tábor »

GO! Program

GO! Tábor bárhol kórházi programunkkal a Bátor Tábor-os élményeket visszük el azokhoz, akik nem tudnak eljönni a hatvani táborunkba. Programjaink ingyenesek, középpontjukban a kezelés alatt álló, éppen kórházban fekvő vagy kontrollra érkező gyermekek és velük lévő családtagjaik állnak. Havonta látogatjuk a

  • Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikát 
  • Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályát
  • és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Gyermekgyógyászati Klinikáját

Jelenleg szegedi és debreceni programunkhoz várjuk önkéntesek jelentkezését!

ÉRDEKEL

Felismertük, hogy a tábor valódi esszenciáját bárhol megteremthetjük, csak tudnunk kell jól, hogy mi tesz egy élményt gyógyító élménnyé. Ezért kidolgoztuk az élményterápia ’mobilis’ módszerét, ami hasonló hatásokkal bír, mint a tábor, mégsem igényli annak közösségi és fizikai kereteit. A központban természetesen itt is a játék áll, de körbefonja egy olyan tudatos módszer, mely segítheti a beteg gyermeket egy pozitívabb, reménytelibb jövőkép kialakításában, önbizalma erősödésében és szociális készségeinek fejlődésében.

A program biztonságát és sikerét önkénteseink garantálják, ezért rengeteget fektetünk a képzésükbe, hogy minden egyes alkalommal maximális fizikai és érzelmi biztonságban lépjék át a kórházi szoba küszöbét, és tudatosan, érett érzelmi intelligenciájukra támaszkodva alkalmazzák az élményterápia módszerét.

GO! önkéntesként alapos képzést kapsz az élményterápiáról és a kórházi környezetről. Folyamatos támogatásra számíthatsz, és részese lehetsz egy összetartó közösségnek, amihez igazán jó tartozni.

 

A kórházakon kívül két partner alapítvánnyal és egy egyesülettel ápolunk kapcsolatot, és minden évben fél-egynapos élményterápiás programot tartunk kis pártfogoltjaiknak. Kreatív és motiváló játékaink segítségével csempészünk örömet és jókedvet a gyerekek és családjuk életébe.

  • Gyógyító Jószándék Alapítvány – izombeteg gyermekek alapítványa
  • Eurakvilo Alapítvány – a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai Osztályát és az osztályon kezelt gyerekek segítését célzó alapítvány.
  • Mozgásjavító Diák Sport Egyesület (MDSE) – az egyesület célja, hogy verseny- és szabadidősport lehetőséget biztosítsanak a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak, valamint más, mozgásukban korlátozott fiatalok számára.