Táborok

« Táborok Tábori programok »

Tábortípusok

Több tábortípusunkban ezernyi új élmény várja a daganatos és krónikusan beteg, azaz cukorbetegséggel, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával vagy IBD-vel kezelt, valamint gerincferdüléssel élő vagy szervtranszplantáción átesett gyermekeket, illetve családjukat.

Élménygazdag napokat, kalandok által erősödő önbizalmat, teljes körű egészségügyi ellátást, ingyenes tábori tartózkodást, napi hatszori étkezést, felejthetetlen közösségi élményt ígérünk  önkénteseinkkel. A gyermekeket képzett tábori önkéntesek, tábori nevükön Cimborák várják, egy turnusban minden gyermekre legalább egy Cimbora vigyáz. Táboraink az összes résztvevő számára ingyenesek.

A nyári, testvér és családi táborainkba gondozóközpontokon keresztül zajlik a jelentkezés, a gyász feldolgozását segítő Lélekmadár Táborba pedig közvetlenül nálunk lehet jelentkezni.

Kórházi kapcsolattartóink listája >>

A jelentkezés menetéről alább, az egyes tábortípusokra kattintva olvashatsz.

ITT RÉSZLETESEBBEN OLVASHATSZ TURNUSAINKRÓL:

A kialakult járványhelyzet miatt 2020-ban a nyári táborokat sajnos nem tudjuk megtartani. Erről itt olvashatsz többet: https://batortabor.hu/2020/03/27/43056/

Hat napon át rengeteg nevetés, kalandos programok, esti mulatságok várják a daganatos, cukorbeteg, hemofíliával, krónikus ízületi gyulladással vagy IBD-vel kezelt, valamint szervtranszplantált és gerincferdüléssel élő  7-18 éves gyerekeket életkor és betegségcsoport szerinti bontásban. Egy turnusban összesen hetven gyerek és legalább ugyanennyi önkéntes vesz részt. A Bátor Táborban 2008 óta már cseh, lengyel és szlovák gyerekek is részesei lehetnek a kalandoknak.

TÁBOROZÁSI FELTÉTELEK

boldog kamaszok

 • A táborban való részvétel ingyenes, a családnak csak gyermekük oda- és visszautazási költségét kell vállalnia. A gyermek táborba és a táborból való utazásról a család gondoskodik.
 • Tábor kezdete: megadott dátum szerint vasárnapi napon 9.00 és 11.00 óra között
 • Tábor vége: megadott dátum szerint pénteki napon 16.00 és 18.00 óra között.
 • A részvétel a tábor teljes időtartama alatt szükséges.

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK:

 • 2020.01.08. – 2020.03.06.

A JELENTKEZÉS MENETE:

Megnézem

A TÁBOROK IDŐPONTJAI

A kialakult járványhelyzet miatt 2020-as tavaszi táborainkat sajnos nem tudjuk megtartani. Erről itt olvashatsz többet: https://batortabor.hu/2020/03/11/tajekoztato-a-tavaszi-programok-lemondasarol/

Minden tavasszal 2 turnusba várjuk a 7-18 éves daganatos, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával, IBD-vel kezelt vagy szervtranszplantáción átesett gyerekek és testvéreik jelentkezését.

TÁBOROZÁSI FELTÉTELEK

160

 • Tábor kezdete: megadott dátum szerinti napon csütörtökön 15.00 és 17.00 óra között.
 • A táborban való részvétel ingyenes, a családnak csak gyermekeik oda- és visszautazási költségét kell vállalnia. A gyermekek táborba és a táborból való utazásról a család gondoskodik.
 • A Testvér Táborban az összes 7 és 18 év közötti testvér részvétele kötelező.
 • Tábor vége: megadott dátum szerinti napon vasárnap 10.30 és 12.00 óra között.
 • A részvétel a tábor teljes időtartama alatt szükséges

Jelentkezés: 2020. 01. 06. – 2020. 02. 07.

Megnézem

Várunk benneteket, ha 7 évesnél fiatalabb daganatos, cukorbeteg, hemofíliával, krónikus ízületi gyulladással kezelt gyermek cseperedik a családotokban, hogy ingyenesen 4 napot töltsetek velünk hatvani táborhelyünkön egy vidám családi hétvégén.

 

TÁBOROZÁSI FELTÉTELEK

 • CSTAz összes egy háztartásban élő családtag (szülők és gyermekek) részvétele kötelező (kivéve a 18 év feletti testvér, az ő részvétele opcionális).
 • A táborban való részvétel ingyenes, a családoknak az oda- és visszautazási költségét kell vállalnia. A táborba és a táborból való utazásról a család gondoskodik.
 • Tábor kezdete: megadott dátum szerint az adott napon 15.00  és 17.00 óra között.
 • Tábor vége: megadott dátum szerint az adott napon 10.30 és 12.00 között.
 • A részvétel a tábor teljes időtartama alatt az összes családtag számára szükséges.

JELENTKEZÉSI IDŐSZAK:

 • 2020. 07. 13. – 2020. 09. 04.

A JELENTKEZÉS MENETE

Megnézem   E-mailben kérem

A TÁBOROK IDŐPONTJAI

A Lélekmadár Tábor olyan családoknak nyújt segítséget, akik súlyos, krónikus betegség következtében veszítették el gyermeküket, vagy perinatális veszteség miatt gyászolnak. A résztvevők a négynapos turnusok során hasonló sorsú szülőkkel és testvérekkel találkozhatnak. A Bátor Táborban régóta alkalmazott élményterápia a Lélekmadár Táborban gyászterápiával egészül ki: képzett és tapasztalt szakemberek segítik a gyász feldolgozását. Egy éven át, három egymásra épülő turnusban (ősz-tavasz-ősz) várjuk a családokat, ennyi idő alatt támogató, összetartó közösség épül, a családok közötti kapcsolat hosszú távra is fennmarad.

 

TÁBOROZÁSI FELTÉTELEK

 

 • Jelezzék részvételi szándékukat Törőcsik Tamás táborozószervezőnél a 06 1 302 88 08-as telefonszámon vagy e-mailben a t.torocsik@batortabor.hu e-mail címen, vagy az Érdeklődöm gombra kattintva.
 • A jelentkezési lapot a lenti gombra kattintva letölthetik, vagy azt is kérhetik, hogy postán küldjük el Önöknek. A pontos kitöltés után a jelentkezési lapot szkennelve küldjék el emailben, vagy postán a Bátor Tábor Alapítvány címére (Budapest 1135 Reitter Ferenc utca 46-48.). Adataikat biztonságosan kezeljük, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.
 • A táborozási lehetőségekről a jelentkezési lap beérkezése után 3-4 héten belül megerősítő visszajelzést adunk. Túljelentkezés esetén a jelentkező családok átmenetileg várólistára kerülhetnek. További kérdéseikkel, kételyeikkel is kereshetnek bennünket folyamatosan a tábor kezdetéig a fenti elérhetőségeken.

Bármilyen felmerülő kérdés, érdeklődés vagy plusz információ szükségessége esetén keressék Törőcsik Tamást a 06 1 302 88 08-as telefonszámon vagy e-mailben: t.torocsik@batortabor.hu e-mail címen.

 

A kialakult helyzet miatt a következő Lélekmadár ciklusunkat várhatóan 2021 őszén tudjuk majd megtartani. Köszönjük a megértést!  

 

Ebben a kisfilmünkben legelső Lélekmadár Táborunk családjai mesélnek arról, hogyan segített nekik a tábor.