A súlyosan beteg gyerekek élete tele van fájdalommal.
Segíts 1%-oddal, hogy újra a kalandokról és nevetésről szóljon nekik a világ!

Újraindítjuk a gyerekkort. Add hozzá adód 1%-át!

Még eddig ajánlhatod fel:

TÁMOGASS

A súlyosan beteg gyerekek élete tele van fájdalommal.
Segíts 1%-oddal, hogy újra a kalandokról és nevetésről szóljon nekik a világ!

Te kinek adod az 1%-od?

Segíts 1%-oddal újraindítani a
beteg gyerekek gyerekkorát!

Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:

Az SZJA 1% felajánlásához az alábbi adatokra lesz szükséged:

Név: Bátor Tábor Alapítvány
Adószám: 18107913-1-41

Bátor Tábor Alapítvány
Adószám: 18107913-1-41

Hogyan ajánlhatod fel?

Válaszd ki, hogyan szeretnél rendelkezni az 1%-ról. Pár perc az egész!

Mikor ajánlod fel az 1%-od?

Most Később

Ki készíti az adóbevallásod?

Így is
segíthetsz

Nézd meg, eddig mire költöttük!

Évente közel 1500 érintettet érünk el programjainkkal:
súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtunk sorsfordító élményeket.

Beszámolóink az 1% felhasználásáról

2017 2016 2015

7+1 érv, hogy miért támogasd
a Bátor Tábort

 • 1. Életeket változtatunk:

  Évente közel 1500 érintettet érünk el programjainkkal: súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtunk sorsfordító élményeket. Erőt, eszközöket adunk az élethez, a gyógyuláshoz.

 • 2. Ingyenesen:

  Minden tábori és kórházi programunk ingyenes, hogy az érintettek anyagi és szociális helyzettől függetlenül vehessenek részt a gyógyító élményekben.

 • 3. Hatékonyan működünk:

  Egy átlag 1 % adófelajánlásból egy táborozó egészségügyi ellátását biztosíthatjuk egy turnus során.

 • 4. Átláthatóak és függetlenek vagyunk:

  Támogatásodat körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Három évre előre gondolkodunk. Pénzügyeinket a Deloitte auditálja. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.

 • 5. A bizalmad érték. Megbecsüljük.

  Szakmaiságunkra a Serious Fun Children’s Network és az International Camping Evaluation is ügyel, így garantáltan jó helyre kerül a támogatásod.

 • 6. Társadalmi befektetés:

  Az évente közel ezer táborozónk, ezer önkéntesünk és új kórházi programjaink résztvevői saját környezetükbe hazatérve észrevétlenül is gyakorolják a programjainkon elsajátított felelős és segítő szemléletet. Így támogatásod egy valódi társadalmi befektetés, amivel a Bátor Tábor falain kívül is értéket teremtesz.

 • 7. Mérhető eredmények:

  Javuló viszony a betegséghez és a gyógyuláshoz, pozitívabb énkép, fejlődő szociális kapcsolatok – a Bátor Tábor jótékony hatásait a Yale Egyetemmel közös kutatások is igazolják.

 • +1 „A Bátor Tábor egy életmegmentő, feltöltő, boldogság tábor ami mindent megváltoztathat."

  Egy táborozó

1. Életeket változtatunk: Évente közel 1500 érintettet érünk el programjainkkal: súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak nyújtunk sorsfordító élményeket. Erőt, eszközöket adunk az élethez, a gyógyuláshoz.

2. Ingyenesen: Minden tábori és kórházi programunk ingyenes, hogy az érintettek anyagi és szociális helyzettől függetlenül vehessenek részt a gyógyító élményekben.

3. Hatékonyan működünk: Egy átlag 1 % adófelajánlásból egy táborozó egészségügyi ellátását biztosíthatjuk egy turnus során.

4. Átláthatóak és függetlenek vagyunk: Támogatásodat körültekintően, tervezetten, átláthatóan kezeljük. Három évre előre gondolkodunk. Pénzügyeinket a Deloitte auditálja. Sem politikai, nemzeti, etnikai hovatartozás, sem nemi identitás nem befolyásolják működésünket.

5. A bizalmad érték. Megbecsüljük. Szakmaiságunkra a Serious Fun Children’s Network és az International Camping Evaluation is ügyel, így garantáltan jó helyre kerül a támogatásod.

6. Társadalmi befektetés: Az évente közel ezer táborozónk, ezer önkéntesünk és új kórházi programjaink résztvevői saját környezetükbe hazatérve észrevétlenül is gyakorolják a programjainkon elsajátított felelős és segítő szemléletet. Így támogatásod egy valódi társadalmi befektetés, amivel a Bátor Tábor falain kívül is értéket teremtesz.

7. Mérhető eredmények: Javuló viszony a betegséghez és a gyógyuláshoz, pozitívabb énkép, fejlődő szociális kapcsolatok – a Bátor Tábor jótékony hatásait a Yale Egyetemmel közös kutatások is igazolják.

+1 „A Bátor Tábor egy életmegmentő, feltöltő, boldogság tábor ami mindent megváltoztathat.” Egy táborozó

Ha bármi kérdésed lenne az 1%-ról, itt nagy valószínűség szerint megtalálod a választ.

 • Miért fontos, hogy rendelkezzek az 1%-ról?

  Mert számítunk rád. Mert állampolgári jogod. Mert te dönthetsz arról, hogy az állam mire fordítsa az adód egy részét. Mert jót tehetsz könnyen, gyorsan.

 • Akkor is rendelkezzek, ha kevés a jövedelmem?

  Persze, hiszen sok kicsi sokra megy. Tudtad, hogy egy átlag 1% felajánlásból mi egy táborozónk egészségügyi ellátását tudjuk biztosítani? Évente több mint 7 milliárd forintnyi felajánlás érkezik a civil szervezetek javára, amely jelentős segítséget jelent a működésükben.

 • Mire figyeljek a támogatni kívánt szervezet kiválasztásánál?

  Mindenképp olyan szervezetet válassz, ami átláthatóan működik. Keress rá a szervezet nevére az interneten, nézd meg a honlapját, alapelveiket, ellenőrizd, hogy kint van-e az éves beszámolója! Figyelj, nehogy összekeverd két hasonló szervezet nevét!

 • Hogyan rendelkezhetek az 1%-omról…

  A. Ha a NAV készíti az adóbevallásom? Ha van ügyfélkapud, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhetsz az 1%-ról néhány kattintással május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapud, töltsd ki az 18EGYSZA nyomtatványt és 2019. május 20-ig postázd el a területileg illetékes NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőséged van az 1%-ról rendelkezni.

  B. Ha a munkáltatóm gyűjti össze az 1% nyilatkozatokat? A 18EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak.

  C. Ha egyéni vállalkozó vagyok? Az adóbevallásod 18SZJAEGYSZA lapján február 26-ig. Ha a február 27-ig leadott adóbevallásodban nem nyilatkoztál az 1%-ról, május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 18EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

  D. Ha saját magam készítem az adóbevallásom? Elektronikusan rendelkezhetsz a 18SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheted a területileg illetékes NAV-nak 2019. május 20-ig.

 • Meddig rendelkezhetek az 1%-ról?

  2019-ben az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel.

 • Mennyi időbe kerül rendelkezni az 1%-ról?

  El sem hinnéd, hogy milyen gyorsan megy. Ha van ügyfélkapud, csak néhány perc az egész. De ha postai úton küldöd be, akkor sem vesz több időt igénybe, mint egy csekk befizetése.

 • Bárki rendelkezhet az 1%-ról?

  Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.

 • Már elkészítettem az adóbevallásom, de az 1%-ról nem rendelkeztem. Mit tehetek?

  Május 20-ig még lehetőséged van eljuttatni a nyilatkozatodat a NAV-nak a 18EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.

 • Csak egy szervezetnek ajánlhatom fel?

  Igen, egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezetet jelölsz meg vagy ha több nyilatkozatot töltesz ki, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.

 • Mi van akkor, ha csak a civil 1%-ról akarok rendelkezni és az egyháziról nem?

  Megteheted. Ebben az esetben a nyilatkozatnak csak a civil szervezetekre vonatkozó részét töltsd ki.

 • Honnan tudom, hogy a civil szervezet megkapta az 1%-ot?

  Ha ügyfélkapuval rendelkezel, a NAV értesítést küld arról, hogy a civil szervezet megkapta az összeget. Erre rendszerint a felajánlási évet követő év elején kerül sor.

 • Honnan tudom meg, hogy a civil szervezet mire használja fel az 1% felajánlásokat?

  A civil szervezet csak abban az esetben kapja meg az elérhetőséged, ha ezt a rendelkező nyilatkozaton bejelölted. Ellenkező esetben a NAV semmilyen személyes adatot nem szolgáltathat a kedvezményezett szervezetnek. Ha megadtad az adataid a nyilatkozaton, a civil szervezet be tud számolni arról, mire költötte az 1%-ból befolyt összegeket.

 • Mikor kapja meg a civil szervezet az 1% felajánlásokat?

  A NAV a rendelkezési év szeptemberében közli az adott civil szervezettel a várható 1% felajánlások összegét, és rendszerint októberig átutalja a szervezetnek az összeget.

Ha még mindig nem találtál választ a kérdésedre, írj nekünk a jotett@batortabor.hu címre, és mi készségesen válaszolunk.

Köszönjük, hogy a Bátor Tábornak szeretnéd felajánlani adód 1%-át!

Még nem töltötted ki a nyilatkozatot?

Lépj be Ügyfélkapud segítségével az ESZJA oldalra, válaszd az 1+1%-os nyilatkozat menüpontot és töltsd ki nyilatkozatodat a Bátor Tábor Alapítvány nevére!

Már felajánlottad 1%-od a Bátor Tábornak?

Oszd meg ismerőseiddel felajánlásod, hogy tudják, ők is segíthetnek!

szja-1-felajanlas
Emlékeztető

Idén május 20-a az 1% felajánlási határideje. Ha szeretnéd, hogy emlékeztessünk a határidő előtt, kérünk, add meg az e-mail-címedet.